Atentie la rulmentii de roata!

Pericol: Defectiunile la rulmentii de roata se pot dezvolta fara sa fie percepute!

rulment-roata

Intreaga greutate a vehiculului este sustinuta de componentele de directie si suspensie, iar aceasta greutate e multiplica semnificativ in virajele luate cu viteza. Din aceasta cauza este esential sa se utilizeze rulmentii optimi pentru aceste componente. Rulmentii de roata sunt supusi la uzura constanta si intensa.

Daca vehiculul este condus, in general, de acelasi sofer, avariile la rulmentul de roata pot sa treaca initial neobservate. Conducatorul auto dezvolta o obisnuinta la zgomotele din ce in ce mai intense (zgomote de crapare ce apar mai ales in viraje) care sunt remarcate doar atunci cand la volan se aseaza un alt sofer. Odata ce zgomotul este remarcat, vehiculul trebuie dus imediat la mecanic pentru ca avaria poate sa se fi dezvoltat de-a lungul a catorva saptamani sau luni si, in cel mai rau caz, poate duce la blocarea arcului rotii.

Exista mai multe cauze pentru defectiunile sau uzura rapida a rulmentilor de roata. Cele mai intalnite sunt:

  • Scurgerile: 70% din defectiuni sunt cauzate de ungerea proasta, lubrifiantul se scurge iar ungerea nu mai este garantata.
  • Avarii sau intretinere proasta a altor componente ale autoturismului: aici se pot include roti neechilibrate, lipsa de presiune in pneuri, axuri indoite.
  • Supraincalzire: cauzata de temperaturi externe foarte mari, evacuare neadecvata a caldurii, racire si ungere insuficiente
  • Coroziune: rulmentii intra in contact cu lichide cauzatoare de rugina, garnituri defecte sau lubrifianti incorecti.

Pentru a cere o oferta de rulment de roata de la www.PieseAutoMagazin.ro, va rugam sa completati formularul de cerere piese auto.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *