Identificarea defectiunilor la axul planetar

Identificarea defectiunilor la axul planetar

Identificarea defectiunilor la axul planetar
Identificarea defectiunilor la axul planetar

Axele planetare si articulatiile de viteza constanta sunt componente specifice in autovehiculele moderne pentru care o calitate buna este esentiala. Acestea transfera miscarea de la diferential la roata si, prin urmare, sunt supuse in mod constant unor tensiuni extrem de ridicate atunci cand vehiculul este miscare. Ca rezultat, uzura in timp se numara printre cauzele cele mai des intalnite ale deteriorarii articulatiilor exterioare (pe partea rotii) si interioare (pe partea transmisiei), urmata strans de deteriorarile ce rezulta din defectiunile ce rezulta din defectiunile burdufurilor, utilizarea vaselinei necorespunzatoare la instalare si demontare.

Deoarece, in mod inerent, este dificil pentru clientii atelierelor de reparatii sa identifice problemele la axul planetar sau sa descrie aceste probleme in mod corect, atelierele au mult de castigat din punct de vedere al maximizarii satisfactiei clientului prin identificarea din timp a problemei specifice la axul planetar si informarea clientului cu privire la aceasta.

Si totusi, cum pot fi detectate clar si fara erori defectiunile la axele planetare si articulatiile de viteza constanta? Printr-o cursa de proba:

In cursul virajelor, acordati atentie zgomotelor:

  • ciocanit caracteristic cauzat de alunecarea bilelor peste  o adancitura formata in articulatie;
  • zgomotele de frecare pot fi rezultatul jocului rotativ excesiv intre articulatie si corpul axului planetar.

Acordati atentie vibratiilor volanului:

  • vibratiile ce se intensifica la o anumita viteza pot fi provocate de jocul excesiv in articulatii sau de un ax indoit.

Un ax planetar de calitate este unul in fabricarea caruia producatorii au tinut cont de importanta caracteristicilor precum performanta dinamica, zgomot, vibratii, durabilitate, eficienta si greutate redusa, pentru a ajuta vehiculul sa atinga maximul de manevrabilitate, confort si siguranta.

Doriti sa primiti de la noi o oferta de ax planetar sau cap de planetara pentru autoturismul dumneavoastra? Atunci completati formularul de cerere piese auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *