Bieleta directie si burduf

Kituri bieleta de directie – burduf

 

Bieleta directie si burduf
Bieleta directie si burduf

Ce este bieleta de directie?

Bieleta de directie este o componenta din ansamblul de directie al unui vehicul, de forma unei bare metalice care are la una din extremitati un capat oscilant, o articulatie sferica, iar la cealalta extremitate un filet, exterior sau interior. Bieleta asigura legatura dintre capatul de bara pivotant si caseta de directie.  De obicei, autovehiculele au cate o bieleta la fiecare roata viratoare.

Cand se recomanda inlocuirea bieletei?

  • In cazul in care se observa uzura la articulatia sferica, se recomanda inlocuirea imediata a bieletei. Daca se intarzie reparatia, cele doua piese mobile pot sa se separe, conducand la rasucirea brusca a rotii viratoare si, in consecinta, la pierderea controlului asupra directiei autoturismului. 
  • In cazul deformarii bieletei ca urmare a unui accident, este de asemenea recomandata inlocuirea. In situatia contrara, rularea cu bielete uzate sau deformate poate conduce la deteriorarea geometriei rotilor viratoare. Aceasta conduce la uzura prematura a anvelopelor, aparitia unor zgomote deranjante la trecerea rotilor peste denivelari si pierderea preciziei directiei in viraje.
  • Ca orice alte componente auto care contin plastic sau cauciuc, burdufurile de la bieletele de directie sunt supuse imbatranirii naturale, astfel ca devin casante si incep sa se crape dupa o anumita perioada de timp. Defectiunile bieletei de directie sunt de multe ori cauzate de un burduf defect. Praful si apa cauzeaza avariile premature. Din acest motiv, exista producatori care ofera kituri de bielete de directie care includ si burdufuri pentru reparatiile bieletei la cele mai frecvente tipuri de vehicule de pe piata europeana.

Avantajele unei inlocuiri complete (bieleta si burduf):

  • nu exista nici un risc daca trebuie inlocuita o bieleta de directie noua putin timp dupa montaj din cauza unui burduf uzat, defect.
  • se realizeaza o economie la manopera
  • nu este nevoie de mai multe comenzi de piese
  • clientul are un grad mai mare de satisfactie

Doriti sa primiti de la noi o oferta de bieleta directie sau kit bieleta si burduf pentru autoturismul dumneavoastra? Atunci completati formularul de cerere piese auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *