Recircularea gazelor de evacuare racite

Recircularea gazelor de evacuare racite pentru si mai putine emisii poluante

Recircularea gazelor de evacuare raciteFiind un specialist cu multi ani de experienta in controlul emisiilor, Pierburg este un expert in furnizarea sistemelor originale de recirculare a gazelor de evacuare racite. Acum, aceasta tehnologie este disponibila si pe aftermarket.

Regulamentele din ce in ce mai stringente privind emisiile necesita imbunatatiri constante aduse metodelor de control ale emisiilor. In cazul motoarelor diesel, acest lucru se aplica pentru reducerea mai accentuata a oxizilor de azor. Recircularea gazelor de evacuare racite (EGR) poate juca un rol semnificativ in acest proces. Multumita acestuia, temperaturile din camera de ardere devin mai scazute, la fel si nivelurile de formare a oxizilor de azot.

Bazandu-se pe ani de experienta in dezvoltare si productia sistemelor EGR, KPSG Automotive Group a proiectat o gama de module de racire EGR ce permite racirea exacta a gazelor de evacuare.

Caracteristici:

a. Tehnologie sofisticata la cel mai mic pret

b. Integrare imbunatatita: modul de racire EGR cu radiator de racire pentru ulei si filtru de ulei intr-o singura componenta

c. Geometria lamelara dezvoltata de Pierburg reduce pericolul aparitiei funinginii in radiator

De ce este necesara racirea gazelor de evacuare? Atunci cand este vorba de gaze exista o relatie stransa intre presiune, temperatura si volum.

In termeni simpli:

  • Incalzirea unui anumit volum de gaz cauzeaza expansiunea acestuia; daca gazul este racit, volumul sau scade.
  • Daca volumul este restrictionat, asa cum se intampla, spre exemplu, intr-un cilindru, presiunea creste sau scade odata cu temperatura.

Acest lucru arata ca un volum fix poate absoarbe mai mult gaz atunci cand acesta din urma este racit.

Consecinta: cu cat cantitatea de gaze de evacuare care este in cilindru este mai mare, cu atat este mai mic continutul de oxigen. Gazele de evacuare nu sunt implicate propriu-zis in procesul de combustie, dar pot absoarbe un nivel insemna  de caldura datorita „capacitatii termale” ridicate.

Ambele efecte descrise mai sus cauzeaza scaderea maximelor de temperatura si scaderea vitezei de combustie in timpul arderii, reducand astfel emisiile NOx.

Multe dintre unitatile de racire EGR de astazi incorporeaza o clapeta de ocolire actionata electric sau pneumatic. Aceasta clapeta permite directionarea gazelor de evacuare ocolind unitatea de racire EFR, in faza de preincalzire, pentru ca motorul si convertorul catalitic isi ating mai repede temperatura de functionare. Un avantaj in plus este reducerea zgomotului si a emisiilor de hidrocarburi din faza de preincalzire. De asemenea, ocolirea este posibila si in cazul in care este necesara o temperatura ridicata a gazelor de evacuare.

Doriti o oferta de piese componente ale sistemului de franare pentru autoturismul dumneavoastra? Atunci completati formularul de cerere piese auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *