bosch sistemul start stop

Sistemul Start/Stop de la Bosch

bosch-start-stopReducerea emisiilor poluante, economie de combustibil si de costuri in mod automat si fara a va schimba stilul obisnuit de condus? Bosch le face posibile pe toate acestea printr-o solutie matura din punct de vedere tehnic, foarte eficienta si, in acelasi timp, favorabila din punct de vedere al costurilor: motorul de pornire Start/Stop. Utilizabil atat la vehicule cu transmisie automata, cat si la cele manuale, eficient mai ales in conditiile cu multe opriri si porniri ale traficului urban.

Condus economicos si opriri curate

Principiul operational al sistemului start/stop este pe cat de simplu, pe atat de eficient: atunci cand vehiculul se opreste, motorul este oprit, la randul sau, in mod automat. Pentru a reporni, este nevoie doar de actionarea ambreiajului sau, in cazul vehiculelor cu transmisie automata, trebuie doar sa luati piciorul de pe pedala de frana.

O investitie care se amortizeaza foarte rapid

Costurile aditionale relativ mici pe care le implica achizitionarea unui astfel de sistem sunt mai mult decat contrabalansate de  potentialul sau de economisire: in ciclul de masura ECE15, sectiunea urbana a Noului Ciclu de Conducere European (NEDC), au fost masurate reduceri ale consumului de combustibil si ale emisiilor de 8% Acest ciclu se realizeaza printr-o calatorie de 7 km care include 12 opriri de cate 15 secunde fiecare. In traficul urban actual, timpii de oprire pot fi in mod considerabil mai lungi iar economia – atat cea de combustibil cat si cea de emisii poluante – poate ajunge la 15%.

De la inceputul productiei de serie la sfarsitul anului 2007, Bosch a vandut deja 2 milioane de sisteme start-stop. In trecut, acestea erau in principal folosite la vehicule cu transmisie manuala. Totusi, Bosch s-a aliat cu producatorii de autovehicule pentru a dezvolta tehnologia start-stop pentru transmisie automata. Pana in 2012 se estimeaza ca fiecare al doilea vehicul nou inregistrat in Europa va fi echipat cu acest sistem ecologic si economic.

Pentru a comanda piese si accesorii Bosch folositi formularul de cerere piese auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *